Silničáři zdemolují rampy přes trať na průtahu Třeboní, postaví nové

Silnice okolo Třeboně. Pramen: ŘSDSilnice okolo Třeboně. Pramen: ŘSD

Úplné zprovoznění opravovaného úseku je plánované na druhou polovinu srpna letošního roku.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se v pondělí pustí do další z oprav mostů na průtahu Třeboní, který vede po silnicích I/34 a I/24. Kompletní výměna čeká rampy v místech, kde čtyřpruhová silnice překonává trať Veselí nad Lužnicí – České Velenice.

„Během provádění oprav dojde v podstatě k úplné demolici nájezdových ramp přes železniční trať na východním okraji Třeboně na silnici I/24. Následně pak budou na stejném místě vybodovány nové mostní konstrukce,“ sdělil jihočeský mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Důvodem pro kompletní rekonstrukci obou mostů je podle něj nevyhovující technický stav. Povrch spodních staveb je degradovaný a vykazuje závady, nosníky místy nemají potřebnou krycí vrstvu a omezenou funkčnost mají i izolační systémy.

Oprava bude prováděna za úplné uzavírky obou ramp (nájezdové i sjezdové). Provoz bude sveden na objízdnou trasu přes Táborskou a Jiráskovu ulici. „Stavba by tak neměla působit výrazné dopravní komplikace ani zdržení,“ doplnil Koloušek.

Objížďka v době oprav ramp. Pramen: ŘSD

Objížďka v době oprav ramp. Pramen: ŘSD

Pro Ředitelství silnic a dálnic provede stavební úpravy společnost Colas CZ za cenu 42 milionů korun. Úplné zprovoznění opravovaného úseku je plánované na druhou polovinu srpna letošního roku. ŘSD zatím nesdělilo, zda (a v jakém rozsahu) si práce vyžádají výluku na zmíněné trati.

Nedaleko odsud silničáři opravili v roce 2021 i most přes Černou stoku.

Tagy I/24 I/34 ŘSD
10 komentářů