Silničáři zahájili stavbu obchvatu Dolní Lhoty mezi Třeboní a Jindřichovým Hradcem

Zahájení stavby přeložky silnice I/34 Stráž nad Nežárkou - Lásenice. Pramen: ŘSDZahájení stavby přeložky silnice I/34 Stráž nad Nežárkou - Lásenice. Pramen: ŘSD

Stavba obchvatu Dolní Lhoty navazuje na obchvat Stráže nad Nežárkou, který byl dokončen v roce 2007.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo stavbu přeložky silnice I/34 mezi Stráží nad Nežárkou a Lásenicí v jižních Čechách. Úsek staví společnost Swietelsky, která zvítězila v tendru s cenou  246,8 milionu korun. Úsek je fakticky 2,65 kilometru dlouhým obchvatem Dolní Lhoty, hotov má být v roce 2023.

„Nová silnice je řešena jako dvoupruhová se dvěma úrovňovými křižovatkami, mezi které bude přidán jeden jízdní pruh pro předjíždění ve směru na Jindřichův Hradec. Nová komunikace přinese řidičům vyšší bezpečnost a plynulost dopravy, obyvatelé Dolní Lhoty se díky přeložení silnice mimo obec mohou těšit na méně hluku a lepší životní prostředí,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/34 Stráž nad Nežárkou - Lásenice. Pramen: ŘSD

Silnice I/34 Stráž nad Nežárkou – Lásenice. Pramen: ŘSD

Stavba I/34 Stráž nad Nežárkou – Lásenice je součástí silničního tahu ve směru České Budějovice, Třeboň, Jindřichův Hradec, Pelhřimov a Humpolec, kde kříží dálnici D1. Je po ní současně vedena mezinárodní silnice E49, která z Třeboně odbočuje k hraničnímu přechodu Halámky směrem do Rakouska a do Vídně a E551 směřující dále přes Humpolec na Havlíčkův Brod.

Stavba obchvatu Dolní Lhoty navazuje na obchvat Stráže nad Nežárkou, který byl dokončen v roce 2007. Z dopravního hlediska bude však mít větší význam další chystaná stavba na I/34: léta připravovaný obchvat Lišova a Štěpánovic. Desetikilometrová stavba za odhadovaných 1,2 miliardy korun se má začít stavět v roce 2022.

Tagy I/34 ŘSD Stráž nad Nežárkou - Lásenice
12 komentářů