Silničáři přerušili opravu a uvolnili tah I/4. Na zbylé kilometry se vrátí v dubnu

Oprava silnice I/4 na obchvatu Chraštic. Pramen: ŘSDOprava silnice I/4 na obchvatu Chraštic. Pramen: ŘSD

Uzavírky a kyvadlový provoz trápily řidiče na I/4 téměř celé léto. Pro letošek skončily.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přerušilo před zimou opravu šestikilometrového úseku od Chraštic k hranici Středočeského a Jihočeského kraje na severojižním tahu I/4. Silničáři opravu provádějí od začátku září, nyní ale odstranili všechna omezení a na místo se vrátí až na jaře.

Do provozu zatím uvedli jeden opravený kilometr. „Do zahájení zimní údržby 1. listopadu už bychom nezvládli opravit další úsek jako celek, a tak opravu zbývajících pěti kilometrů této komunikace dokončíme v průběhu příští stavební sezóny. Obnovení prací předpokládáme v průběhu dubna 2022,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Opravu provádí společnost M-Silnice, která v tendru nabídla cenu 102 milionů.

Uzavírky a kyvadlový provoz trápily řidiče na I/4 téměř celé léto. Koncem července skončila oprava silnice v přilehlém úseku mezi Milínem a Chrašticemi, aby v září navázala oprava výše zmíněného úseku. Definitivně má kolony ze silnice I/4 odstranit nová dálnice D4, která se mezi Pískem a Příbramí staví v rámci projektu PPP od začátku června. Hotova má být před koncem roku 2024.

„Děkujme všem řidičům i obyvatelům podél silnice I/4 za ohleduplnost a trpělivost, neboť práce na opravě této komunikace letos probíhaly s měsíční přestávkou v srpnu téměř celou stavební sezónu,“ doplnil Buček.

Tagy I/4 ŘSD
4 komentáře