Silničáři opraví dálnici D1 u Kroměříže, provoz bude omezen. O vítězi rozhodly i termíny

Oprava dálnice. Zdroj: ŘSDOprava dálnice. Zdroj: ŘSD

Řidiči musejí počítat s částečnou uzavírkou. Provoz povede po neopravované polovině dálnice v režimu 1+1.

V pondělí 20. srpna začne oprava dálnice D1 na trase Mořice – Kroměříž. Zhotovitelem prací bylo po zohlednění cenové nabídky a nejkratšího termínu realizace vybráno sdružení firem Opravy silnic Bohemia a Vialit Soběslav. Mezi kilometry 245,6 až 257,5 ve směru z Prahy dojde k pokládce dvouvrstvého mikrokoberce.

„Zvolená technologie bude využita za účelem uzavření současného cementobetonového krytu dálnice D1. Opatření zamezí průniku vody a degradaci povrchu narušeného hustým provozem i počasím. Frekvence dopravy v místě překračuje 16 500 aut všech kategorií denně, z toho více než 4 400 kamionů. Před dokončením zakázky proběhne také obnova značení a dopravních knoflíků,“ informoval Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Oprava vyjde na 59,2 milionu bez DPH, práce potrvají do 24. září. Řidiči musejí počítat s částečnou uzavírkou. Provoz povede po neopravované polovině dálnice v režimu 1+1, uzavřenou mimoúrovňovou křižovatku MÚK Kojetín (EXIT 253) vpravo nahradí objízdná trasa vyznačená přes souběžnou silnici I/47.

Situační výkres.Zdroj: ŘSD

Situační výkres. Zdroj: ŘSD

Tagy D1 D1 Vyškov - Kroměříž dálnice D1 Kroměříž Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
10 komentářů