Silničáři na tři sezony omezí provoz na vytíženém tahu I/19 u Plzně

Oprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Celková délka opravovaného úseku bude téměř 1 200 metrů, provoz bude řízen kyvadlově.

Řidiči využívající frekventovanou silnici I/19 u Plzně se musejí připravit na dlouhodobé dopravní omezení. Stavbaři zde budou po tři sezony opravovat úsek skrze obec Nezvěstice, kde bude provoz veden vždy jen jedním pruhem kyvadlově. První etapa prací začne v pondělí.

Celková délka opravovaného úseku bude téměř 1 200 metrů. V první etapě (letos a příští rok na jaře) se bude opravovat zhruba 600 metrů v centru obce, příští rok oprava pokročí na okraj obce až k železničnímu přejezdu a v roce 2024 dojde na stavbu nové okružní křižovatky na příjezdu od Plzně.

„Po dobu stavby bude hlavní tah i nadále s omezeními průjezdný. Oprava bude prováděna po
polovinách a provoz bude v místě prací veden jedním jízdním pruhem kyvadlově,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Oprava se bude týkat povrchu vozovky, chodníků, veřejného osvětlení nebo kanalizace. V centru vznikne nové parkoviště.

Pro Ředitelství silnic a dálnic provede práce sdružení firem Vodohospodářské stavby a Silnice Čáslav za 89,6 milionu korun. Silnice I/19 je důležitou spojnicí ve směru západ – východ, propojuje mimo jiné města Plzeň, Tábor a Pelhřimov.

Tagy I/19 Nezvěstice ŘSD
8 komentářů