Silničáři mají znovu stavební povolení pro D11 u Hradce, zatím nepravomocné

Budoucí D11 u Hradce Králové, ilustrační foto. Autor: ŘSDBudoucí D11 u Hradce Králové, ilustrační foto. Autor: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic se po více než dvou letech dobralo ke stavebnímu povolení na pokračování dálnice D11 u Hradce

Ředitelství silnic a dálnic se po více než dvou letech dobralo ke stavebnímu povolení na pokračování dálnice D11 u Hradce Králové, konkrétně jde o téměř osmikilometrový úsek od Hradce k Předměřicím nad Labem. Povolení zveřejnilo ministerstvo dopravy na své úřední desce, zatím ale nenabylo právní moci.

D11 Hradec Králové - Smiřice. Autor: ŘSD

D11 Hradec Králové – Smiřice.
Autor: ŘSD

Účastníci řízení jej ještě mohou napadnout. Proto je ŘSD v odhadování termínu zahájení stavby opatrné. „Pokud se nikdo neodvolá, rádi bychom zahájili stavební práce ještě před koncem prázdnin,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.
Zmíněný úsek bude součástí jedné stavby od Hradce Králové ke Smiřicím, která měří 15,5 kilometru. Stavební řízení se přitom vleče už více než dva roky, ministerstvo dopravy už jedno povolení loni v červnu vydalo. Proti tomu se ale odvolal ekologický spolek Děti Země, když napadl takzvaná závazná stanoviska kraje i města.

ŘSD pak celý proces letos v březnu zastavilo, žádost o povolení stáhlo a odvolací řízení bylo zrušeno. Následně silničáři podali žádost novou se zdůvodněním, že to tak bude rychlejší. Stavbu už přitom mají pod smlouvou, za 2,593 miliardy korun úsek postaví sdružení firem Eurovia, Metrostav a Switelsky. To už začalo loni s přípravnými pracemi.

Stavba se měla rozběhnout současně s budování navazujícího úseku Smiřice – Jaroměř, tam už jsou ale práce od května v plném proudu. Oba úseky by měly být hotové do konce roku 2021.

Tagy D11 Hradec Králové povolení ŘSD Smiřice
5 komentářů