Silničáři chystají opravy mostů na D1 u Bělotína a Hladkých Životic, omezí provoz

D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Ostravou. Foto: ŘSDD1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Ostravou. Foto: ŘSD

Silničáři mosty spojili do jediné zakázky s předpokládanou hodnotou 143 milionů korun.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá dvě velké opravy na D1 mezi Přerovem a Ostravou. Budou se týkat dálničních mostů u Bělotína a Hladkých Životic. Silničáři mosty spojili do jediné zakázky s předpokládanou hodnotou 143 milionů korun. Termín pro podání nabídek v tendru je 7. března.

Práce by měly začít a skončit letos, ŘSD nicméně připouští jejich přesah i do následující stavební sezóny. Neobejdou se bez omezení, jejichž konečná podoba není zatím známa. Předpokládá se nicméně, že provoz bude veden v jednom jízdním pásu.

Oprava mostu u Bělotína bude spočívat mimo jiné v plošné sanaci horního povrchu mostovky po odstranění stávajících vozovkových a izolačních vrstev. Dojde k nahrazení mostního svršku, očištění a údržbě mostních závěrů, zábradlí a protihlukové stěny.

Podobné to bude u Hladkých Životic. „Konstrukční vrstvy vozovky mezi CBK budou odfrézovány a odstraněny, podloží aktivní zóny bude zlepšeno a následně budou provedeny nové konstrukční vrstvy vozovky,“ píše se v dokumentaci ŘSD.

Tagy D1 ŘSD
15 komentářů