Silničáři budou sto dní opravovat průtah Pískem. Motoristy čekají omezení

Silnice I/20 v Písku. Autor: User:Chmee2, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1690066Silnice I/20 v Písku. Autor: User:Chmee2, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1690066

Na vytíženém čtyřpruhovém průtahu Pískem se tranzit mísí s místní dopravou, neboť úsek propojuje i části města.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí v pondělí jednu z největších letošních oprav na silnicích I. třídy. Bude se týkat průtahu silnice I/20 Pískem. Oprava čtyř kilometrů vyjde na téměř sto milionů korun. Potrvá sto dní a řidiči během ní musejí počítat s omezením provozu nejen na hlavním tahu.

Podle ŘSD čtyřpruhový průtah městem neprošel od uvedení do provozu „žádnou souvislou rekonstrukcí“. „Vzhledem k její poloze v rámci městské zástavby se jedná o jednu z nejvýznamnějších komunikací,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Skrze Písek proudí tranzit ve směrech Praha – České Budějovice i Plzeň – České Budějovice. Tranzit se zde navíc mísí s místní dopravou, neboť úsek propojuje i části Písku.

ŘSD se pro velkou opravu rozhodlo na základě provedeného diagnostického průzkumu. „V řešeném úseku bude provedena obnova konstrukčních vrstev vozovky v celé šířce. Dále proběhne reprofilace příkopů, pročištění a sanace stávajících propustků pod silnicí I/20, pročištění a sanace propustků pod sjezdy, oprava propustků, výměna směrových sloupků, výměna ocelových svodidel a obnova vodorovného a svislého dopravního značení,“ doplnil Koloušek.

Oprava bude prováděna za provozu, na úplnou uzavírku podle ŘSD nedojde. Pro řidiče zůstane průjezdný vždy alespoň jeden jízdní pruh v každém směru. Výraznější omezení čeká na řidiče a obyvatele Písku na vedlejších komunikacích. Při uzavírání sjezdů z hlavního tahu budou řidiči využívat objížďky. Omezení se dotknou i linek MHD a linkových autobusů.

Stavbu provede Strabag.

Tagy I/20 Písek ŘSD
6 komentářů