Silničáři budou opravovat most přes Olši u Návsí, tah na Slovensko zbrzdí semafory

Most evidenčního čísla 11-186 na silnici I/11 u Návsí. Foto: ŘSDMost evidenčního čísla 11-186 na silnici I/11 u Návsí. Foto: ŘSD

Čekají se kolony, místem projíždí 7500 aut denně, z toho téměř polovinu tvoří těžká nákladní vozidla.

Řidiči využívající hlavní tah I/11 směrem na Slovensko musejí od pondělí počítat s kolonami. Silničáři budou opravovat most přes řeku Olši v katastrálním území obce Návsí. Práce na silnici I/11, která je páteřní komunikací vedoucí na Slovensko, potrvají 12 týdnů.

Rekonstrukce mostu je plánována po polovinách, doprava tak může zůstat na původní komunikaci bez potřeby objízdných tras. Po neopravované části vozovky se bude jezdit kyvadlově podle semaforů.

„Dopravní špičky mohou být doprovázeny kolonami, za které se omlouváme. Místem projíždí necelých 7500 aut denně, z toho téměř polovinu tvoří těžká nákladní vozidla,“ informoval Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Vybraný zhotovitel, firma Porr, vymění za účelem prodloužení životnosti mostu hydroizolaci a těsnění mostních závěrů. Položen bude rovněž nový asfaltový koberec. Rekonstrukce vyjde přibližně na 8,5 milionu korun bez DPH.

Most evidenčního čísla 11-186 na silnici I/11 u Návsí. Foto: ŘSDMost evidenčního čísla 11-186 na silnici I/11 u Návsí. Foto: ŘSDMost evidenčního čísla 11-186 na silnici I/11 u Návsí. Foto: ŘSDPoloha mostu ev. č. 11-186.
Zdroj: Google Earth
Tagy Návsí Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/11
14 komentářů