Silničáři budou opravovat D5 mezi Prahou a Berounem, zakázku získala Eurovia

D5 u Chrášťan. Foto: ŘSDD5 u Chrášťan. Foto: ŘSD

Práce budou rozděleny do několika etap, kterým se také bude přizpůsobovat omezení provozu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završilo soutěž na jednu z největších oprav v letošním roce. Konkrétně jde o kompletní opravu dálnice D5 mezi 4. a 9. kilometrem; v tendru uspěla s cenou 447 milionů korun společnost Eurovia.

„Práce by měly začít v polovině května. Jde o jednu z nejzásadnějších oprav v tomto roce,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl. Předpokládaný termín zprovoznění je polovina října. „Doba výstavby je 158 dnů, což bylo také v soutěži jedním z kritérií,“ doplnil Mátl. Zakázka nese oficiální název „D5 Oprava dálnice v km 5,4–9,0 vpravo a 8,9–3,8 vlevo“.

Práce budou rozděleny do několika etap, kterým se také bude přizpůsobovat omezení provozu. Kromě období instalace dočasného značení by nicméně měl být podle Mátla zachován provoz ve dvou pruzích v každém směru.

Řidiči si přitom „užili“ omezení na začátku D5 i v minulých dvou stavebních sezónách. Důvodem byla oprava mostů u Chrášťan, v roce 2021 proběhla oprava mostů v pravém jízdním pásu, loni se pracovalo na obou mostech v jízdním pásu na Prahu.

Tagy D5 eurovia ŘSD
18 komentářů