Silné bouřky vyřadily z provozu dvě švýcarské úzkokolejky včetně zubačky

Poškození tratě Meiringen - Interlaken. Foto: ZentralbahnPoškození tratě Meiringen - Interlaken. Foto: Zentralbahn

Na trati zůstaly nánosy až pět metrů bahna a suti.

Velmi silné bouřky a deště znovu zkomplikovaly provoz na švýcarské železnici. Mimo provoz se ocitly dvě tratě ve středu Švýcarska.

Na několik týdnů je přerušena doprava po Zentralbahn v úseku Interlaken Ost – Meiringen. Trať s metrovým rozchodem byla zásadně poškozena při pondělní bouři a silných deštích, k obnovení provozu má dojít až za několik týdnů. Dopravce nyní nasazuje na trať podél Brienzersee náhradní autobusy.

Záběry z trati přitom ukazují značné poškození, voda byla až dva metry nad úrovní tratě a poškodila i trolejové vedení. Na koleje se dostaly až pětimetrové nánosy bahna, suti a dřeva.

Poškozená trať Brienz-Rothorn-Bahn. Foto: BRBPoškozená trať Brienz-Rothorn-Bahn. Foto: BRBPoškozená trať Brienz-Rothorn-Bahn. Foto: BRBPoškození tratě Meiringen - Interlaken. Foto: ZentralbahnPoškození tratě Meiringen - Interlaken. Foto: ZentralbahnPoškození tratě Meiringen - Interlaken. Foto: Zentralbahn

Nepřízeň počasí poškodila i zubačku z Brienzu na Rothorn. Trať bude uzavřena minimálně do konce tohoto týdne.

Už v červnu vyřadily silné deště z provozu trať mezi Vispem a Täschem v kantonu Wallis, práce na opravách by měly skončit ještě v srpnu.

Tagy Brienzer Rothorn Švýcarsko Zentralbahn
5 komentářů