Severní trasu Praha – Ostrava čeká měsíční objížďka kvůli opravě silnice přes Červenovodské sedlo

Silnice I/11 u Červené Vody. Foto: Google Street ViewSilnice I/11 u Červené Vody. Foto: Google Street View

Auta nad 3,5 tuny čeká o 40 km delší objízdná trasa.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo dnes s opravou silnice I/11 z Červenovodského sedla do Červené vody. Dva týdny budou probíhat na severní trase mezi Prahou a Ostravou práce za provozu, od 16. května se úsek celý uzavře na více než měsíc a řidiče čeká objízdná trasa až o délce 70 kilometrů.

Během opravy 6,5 kilometru dlouhého úseku dojde k obnově živičného krytu. „Důvodem je značné opotřebení, ojediněle výtluky a ztráta makrotextury způsobené vystupujícím asfaltovým pojivem. Na vozovce se vyskytují trhliny, vyjeté koleje a ojediněle olamování rohů. I stávající propustky pod silnicí I/11 jsou z většiny zanesené, a proto musejí být pročištěny. U propustků pod hospodářskými sjezdy dojde k celkové výměně,“ popsala práce Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD.

Od dnešního dne zůstane obousměrný provoz zachován, pouze jízdní pruhy budou zúžené a rychlost snížená na 50 km/h. Úplná uzavírka bude od 16. května do 19. června. Zatímco osobní auta pojedou po zhruba stejně dlouhé objízdné trase přes Králíky a Lichkov, auta nad 3,5 tuny si zajedou o 40 km navíc. Pojedou po silnici I/14 do České Třebové a dále pak na přes Lanškroun na Šumperk.

Poté od 20. 6. do 17. 7. bude pokračovat pouze částečná uzavírka a obousměrný provoz ve zúžených pruzích s omezenou rychlostí.

Zakázku získala za 50 milionů korun společnost Strabag.

Objízdné trasy během opravy silnice I/11 přes Červenovodské sedlo. Foto: ŘSD

Objízdné trasy během opravy silnice I/11 přes Červenovodské sedlo. Foto: ŘSD

Tagy Červenovodské sedlo I/11 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
12 komentářů