Šestikoláky ČD Cargo opraví ŽOS Zvolen. Slovenská firma získala další zakázku u českého dopravce

Lokomotiva řady 182 společnosti ČD Cargo. Foto: Wikimedia CommonsLokomotiva řady 182 společnosti ČD Cargo. Foto: Wikimedia Commons

Tuzemský dopravce nepočítá s tím, že by do této lokomotivní řady ještě instaloval ETCS.

Společnost ŽOS Zvolen uspěla v dalším výběrovém řízení českých železničních dopravců. Pro společnost ČD Cargo opraví až pět lokomotiv řady 181/182. Pevný kontrakt je na opravu tří lokomotiv v rozsahu opravy R1. Maximální hodnota zakázky je 45,9 milionu korun.

O smlouvě informovala ŽOS Zvolen v tiskové zprávě, kontrakt potvrdil předseda představenstva ČD Cargo Tomáš Tóth. Akce zahrnuje demontáž podvozků, opravu trakčních motorů, všech elektrických strojů a příslušenství a také opravu pneumatického okruhu. Na všech dílech proběhne také defektoskopie. Kontrakt je na 24 měsíců. ŽOS Zvolen má zkušenosti s opravou tohoto typu lokomotivy hlavně pro polské zákazníky.

ŽOS Zvolen získal koncem roku dvě velké zakázky pro České dráhy: modernizují jednotky 646 Stadler GTW a opraví motorové lokomotivy 754.

ČD Cargo podle Tomáše Tótha nepočítá, že by lokomotivy 181 vybavovalo zabezpečovačem ETCS. Použije je na trzích, kde nebude ETCS tak rychle zavedeno.

Tagy ČD Cargo lokomotiva 181 Top ŽOS Zvolen
43 komentářů