Série chyb na železnici pokračuje, u Chrudimi projel strojvedoucí opět návěst Stůj

Stanoviště strojvedoucího v novém Regiopanteru. Foto: České dráhy.Stanoviště strojvedoucího v novém Regiopanteru. Foto: České dráhy.

Na tuzemské železnici pokračuje série mimořádných událostí způsobených lidskou chybou. K dalšímu projetí návěsti Stůj došlo dnes v Medlešicích na

Na tuzemské železnici pokračuje série mimořádných událostí způsobených lidskou chybou. K dalšímu projetí návěsti Stůj došlo dnes v Medlešicích na trati z Chrudimi do Pardubic.

Událost potvrdil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. „Došlo k nedovolené jízdě vlaku za úroveň návěsti „Stůj“. Nedošlo k žádnému zranění ani ohrožení vlakové cesty, provoz byl zastaven zhruba na dvě hodiny,“ řekl Kučera. Vlaky kvůli tomu nabraly velké zpoždění. Šlo o vlak Českých drah z Hlinska do Pardubic.

Podobně jako loni na přelomu března a dubna zažívá tuzemská železnice sérii několika mimořádností v krátké době za sebou. Chyb strojvedoucích přitom letos v prvním pololetí ubývalo.

Za prvních šest měsíců podle statistik Drážní inspekce došlo k poklesu případů projetí návěstidel Stůj z loňských 87 na 76. Částečně za to může ale i slabší provoz během nouzového stavu.

Minulý týden došlo ke třem mimořádnostem na železnici: v úterý ke srážce vlaků u Perninku, v pátek osobní vlak narazil do stojícího rychlíků v Běchovicích. Včera se ocitly na jedné koleji dva vlaky u Černošic.

Tagy drážní inspekce projetí návěstidla Stůj
225 komentářů