Šéf ŘSD: Dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary bude za pět let

Dálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSDDálnice D6 u Lubence. Pramen: ŘSD

Silničáři chtějí ještě letos vypsat tendr na osmikilometrový úsek Knínice – Bošov.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hodlá do dvou let zahájit stavbu všech chybějících úseků dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary. Hotovo by pak mělo být v roce 2027, nejpozději v roce 2028. Ve svém podcastu to uvedl šéf ŘSD Radek Mátl.

ŘSD před týdnem zahájilo stavbu devíti nových kilometrů u Hořesedel na Rakovnicku, v nejbližší době pak chce začít stavět navazující obchvat Hořoviček. Od loňského roku se staví obchvat Krupé, na přelomu letošního a příštího roku se pak začne s budováním úseku Petrohrad – Lubenec.

„Podařilo se restartovat přípravu a realizaci dálnice D6. Až se nám tyto úseky podaří zprovoznit, tak budeme mít ucelený úsek dálnice D6 od Prahy až po Bošov,“ uvedl Mátl, podle kterého se tím vyřeší největší problémy řidičů i obyvatel obcí na trase.

Ke Karlovým Varům pak budou zbývat čtyři úseky o celkové délce zhruba 30 kilometrů. K prvnímu z nich (ve směru od Prahy) Bošov – Knínice chtějí silničáři vypsat tendr na zhotovitele ještě letos. Předpokládaná cena činí bezmála tři miliardy korun.

„Jak pan Bartoška, tak pan Eben budou za pět let jezdit do Karlových Varů po dálnici,“ doplnil Mátl s odkazem na známé tváře karlovarského filmového festivalu, které na účet nehotové dálnice D6 vtipkovali.

 

Tagy D6 Karlovy Vary Radek Mátl ŘSD
86 komentářů