SBB rozšíří železnici podél Rýna, druhá kolej má umožnit půlhodinový takt

Stadler Flirt v barvách SOB ve stanici Buchs (SG). Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czStadler Flirt v barvách SOB ve stanici Buchs (SG). Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Součástí modernizace bude osmiměsíční úplná uzavírka trati.

Švýcarské spolkové dráhy (SBB) se letos chystají začít s modernizací železniční tratě v údolí Rýna v úseku Sargans – Oberriet. Úsek v kantonu Sankt Gallen dosud není plně dvojkolejný a součástí modernizace bude i kompletní zdvoukolejnění.

Dokončení stavebních prací do prosince 2024 má přinést i zásadní změnu v plánování osobní dopravy: mezi St. Gallen a Sargans bude díky tomu zaveden půlhodinový takt. Celkem dojde ke zdvoukolejnění 7 kilometrů.

Částečná dvoukolejná expanze v údolí Rýna přinese příští rok osmiměsíční úplnou výluku mezi mezi Buchs SG a Altstätten SG. Od podzimu 2023 do podzimu 2024 dojde k nočním a víkendovým uzavírkám mezi Sargans a Buchs SG. Po trati mezi Buchs a Sargans jezdí i přímé noční vlaky z Prahy do Curychu. Kompletní výluka podle SBB umožní urychlení prací o zhruba rok. Náklady na modernizaci jsou 250 milionů franků.

Úpravy trati v údolí Rýna. Foto: SBB

Úpravy trati v údolí Rýna. Foto: SBB

Tagy SBB Švýcarsko
40 komentářů