SBB poprvé nasadí Giruno na mezinárodní spojení, začne jezdit z Curychu do Milána

Giruno při první jízdě s cestujícími kolem Zugersee. Foto: SBBGiruno při první jízdě s cestujícími kolem Zugersee. Foto: SBB

Švýcarské spolkové dráhy SBB od pondělí poprvé nasadí své nejnovější vysokorychlostní jednotky Stadler Giruno na trať z Curychu až do

Švýcarské spolkové dráhy SBB od pondělí poprvé nasadí své nejnovější vysokorychlostní jednotky Stadler Giruno na trať z Curychu až do Milána. Dosud jezdily jen ve vnitrostátním provozu.

O prvním nasazení těchto jednotek informoval švýcarský server Bahnonline.ch. Upozornění na nasazení nových vlaků je v rezervačním systému italského dopravce Trenitalia, který na rozdíl od jiných spojů mezi oběma městy nabízí místenku i například do rodinného oddílu nebo tichých vozů.

První jednotka má vyjet z Curychu v pondělí v 15:10, v Miláně bude v 18:50. Po dvacetiminutovém obratu se vrací zpět. Od dalšího týdne by měl být nasazen další oběh vlaků.

Jednotky RABe 501 nazvané Giruno od společnosti Stadler Rail mohou jezdit až 250 kilometrů v hodině. Na pravidelných spojích se objevil vlak poprvé loni v květnu, ale zatím jen vnitrostátních. SBB s nimi počítá i pro provoz v Německu a Rakousku.

Přes 200 metrů dlouhé jednotky pojmou 403 sedících cestujících, jsou vybaveny pro různou výšku nástupišť. SBB si jich objednaly celkem 29.

Tagy SBB Stadler Giruno
14 komentářů