pruvodce

SAS po zapojení do SkyTeamu expandují, z Kodaně spustí 15 nových linek

A320neo v barvách SAS. Foto: SASA320neo v barvách SAS. Foto: SAS

Na seznamu novinek jsou například linky do Seattlu, Budapešti nebo Krakova.

Letecká společnost SAS Scandinavian Airlines výrazně rozšíří nabídku letů z Kodaně. V přístím roce spustí z dánské metropole patnáct nových spojení, na stávajících trasách pak posílí provoz.

Na seznamu kodaňských novinek jsou spojení do Seattlu, Krakova, Madridu, Budapešti, Lyonu, Valencie, Bukurešti, Milána (Linate), Sevilly, Turku, Billundu, Kristiansandu, Harstad/Narviku, Bodø a na Maltu.

Posílení provozu čeká patnáct linek, včetně těch klíčových z Kodaně do Stockholmu, Osla, Prahy, Berlína či Helsinek.

„Posílením Kodaně jako hlavního uzlu SAS a rozšířením naší sítě posilujeme konektivitu a podporujeme ekonomický růst nejen v Dánsku, ale i v celé Skandinávii. Vzhledem k tomu, že se soustředíme na vybudování globálního uzlu ve Skandinávii, Kodaň se stane centrální bránou, která region ještě více sblíží,“ řekl k expanzi generální ředitel SAS Anko van der Werff.

I nadále pokračují SAS také v obsluze desítek destinací z Osla i Stockholmu. z Osla je pro příští rok naplánováno až 125 odletů denně do více jak 60 destinací se zaměřením na regionální a evropské cestování. Od léta 2025 navíc SAS zavede novou sezónní linku mezi Oslem a New Yorkem (JFK), která posílí transatlantickou konektivitu.

Překvapivé spojení. Do ztrátových SAS vstupuje skupina Air France-KLM

Ze Stockholmu plánují SAS více jak 70 tras a 120 odletů denně. Švédská metropole tak zůstane důležitou branou pro evropské a mezikontinentální cestování.

Po změně vlastníka a úspěšném dokončení restrukturalizace se SAS stává konkurenceschopnou a finančně silnou leteckou společností,“ věří Anko van der Werff.

Podíl v SAS získala skupina Air France-KLM, od 1. září je dopravce součástí aliance SkyTeam.

Tagy Kodaň SAS
6 komentářů