S Ťokem odchází i jeho náměstkyně, České dráhy ji vytvořily nové místo

Elektrická jednotka 440 RegioPanter mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Foto: České dráhyElektrická jednotka 440 RegioPanter mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Foto: České dráhy

Náměstkyně ministra dopravy Dana Ťoka pro vnější vztahy Lenka Voplatková končí ve své pozici. Přechází na nový post, který České

Náměstkyně ministra dopravy Dana Ťoka pro vnější vztahy Lenka Voplatková končí ve své pozici. Přechází na nový post, který České dráhy vytvořily teprve před pár týdny. Od příštího týdne povede odbor vnějších vztahů a komunikace.

Její příchod potvrdil na dotaz deníku Zdopravy.cz mluvčí Českých drah Radek Joklík. Jmenování dnes schválilo představenstvo. „Nová paní ředitelka byla jmenována k 23. 4. 2019,“ řekl Joklík.

České dráhy na tento post nevypsaly žádné otevřené výběrové řízení. Podle Joklíka byla pozice ředitelky obsazena na základně interního výběrového řízení. Voplatková dosud na dotazy Zdopravy.cz neodpověděla. Nový odbor vznikl na konci března, tehdy místo ještě nebylo obsazeno. Už před tím se ale spekulovalo, že jde o trafiku pro Voplatkovou.

Bc. Lenka Voplatková: Foto: Ministerstvo dopravy

Bc. Lenka Voplatková: Foto: Ministerstvo dopravy

Podle Joklíka byl odbor vnější komunikace zřízen kvůli tomu, aby byly komunikační aktivity společnosti lépe a efektivněji koordinovány, dosud je mělo na starosti více odborů. „Patří pod něj například interní a externí periodika, problematika CSR, eventy, korporátní identita, mezinárodní vztahy nebo tiskové oddělení. Paní Lenka Voplatková má v této oblasti zkušenosti ze svého dřívějšího působení,“ uvedl Joklík.

Voplatková přišla na ministerstvo dopravy krátce poté, co byl jmenován ministrem Dan Ťok. Nejprve pracovala jako ředitelka jeho kabinetu, v roce 2015 ji Ťok jmenoval náměstkyní pro vnější vztahy. Pro Ťoka dříve pracovala jako asistentka ve Skansce. Nová náměstkyně má bakalářský titul z Univerzity Jana Amose Komenského.

Tagy České dráhy Lenka Voplatková Ministerstvo dopravy
35 komentářů