S tímto vlakem nepojedeme. Německá posádka odmítla převzít soupravu Českých drah, nešla klimatizace

Zrušený vlak EC Berliner v Děčíně. Foto: čtenář Zdopravy.czZrušený vlak EC Berliner v Děčíně. Foto: čtenář Zdopravy.cz

K poruše došlo podle dopravce až během jízdy.

Po dvou letech se znovu uprostřed letní sezóny začíná opakovat situace, kdy personál německého státního dopravce Deutsche Bahn odmítl v Děčíně převzít vlak EC Berliner složený z vozů Českých drah.

K situaci došlo dnes kolem 18. hodiny v případě vlaku EC170 z Prahy do Berlína. O situaci deník Zdopravy.cz informovalo několik čtenářů.

„Během jízdy mezi Prahou a Děčínem přestala fungovat klimatizace ve 2 vozech. Aktuálně důvod výpadku neznáme. To je příčina, proč personál DB odmítl soupravu vlaku EC170 převzít,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. K poruše došlo až při jízdě, z depa vyjížděla souprava ještě bez závad.

Situaci na místě podle něj řeší provozní zaměstnanci ČD A DB. Do Německa dnes jedou ještě další dva dálkové vlaky, které mohou cestující využít. Komplikací ale může být dočasná povinnost zavedená Deutsche Bahn cestovat v těchto vlacích v létě jen s místenkou.

Potvrzeno: Vlaky z Prahy na sever Německa budou na tři měsíce povinně místenkové

Například u railjetu, který jede po zrušeném vlaku EC170, rezervační systém Deutsche Bahn ukazuje, že je plně vyprodán a místenky nejsou k dispozici.

K nepřevzetí řady vlaků personálem Deutsche Bahn na této trase docházelo v létě 2022. Podle Českých drah byly soupravy často v pořádku. Loni došlo ke stabilizaci provozu a odřeknutí byla výjimečná.

České dráhy: Německá vlaková četa nepřevzala soupravy, které byly v pořádku

České dráhy kvůli dnešnímu výpadku zruší i spoj EC 259, který měl jet z Berlína kolem půlnoci.

Tagy Berliner České dráhy Deutsche Bahn
228 komentářů