Rychlovlaky Thalys mají nový interiér, personál za barem nahradily automaty

Nový interiér rychlovlaků Thalys. Foto: ThalysNový interiér rychlovlaků Thalys. Foto: Thalys

Jednotky mají po úpravě 28 míst k sezení navíc.

Společnost Thalys představila novou podobu svých vysokorychlostních jednotek, které spojují Francii, Belgii, Nizozemsko a Německo.

Pod názvem Ruby prošel interiér čtvrt století starých vlaků kompletní proměnou. Ta přinesla 28 nových míst k sezení, větší zavazadlový prostor i možnost přepravy jízdních kol. Design navrhla společnost Yellow Window. Jednotky nově pojmou 399 cestujících (288 míst v ekonomické třídě, 111 ve třídě Comfort a Premium).

Sedadla přibyla díky proměně jídelního vozu, odkud zmizel pult s obsluhou a nahradily ho naopak jen prodejní automaty. Sedadla jsou také tenčí než v minulosti.

Otázkou zůstává, jak budou nové vlaky jezdit ve stávající podobě. Chystaná fúze Thalysu a Eurostaru má vést k tomu, že Thalys jako značka zanikne a jednotky projdou proměnou do podoby Eurostaru.

Thalys proměnu vysvětluje snahou o zvýšení pohodlí cestujících, nově mají například o 15 % více prostoru pro zavazadla. Nové je LED osvětlení a USB zásuvky na dobíjení elektroniky. Kompletní vizualizace jsou na stránkách New Thalys.

Nový interiér rychlovlaků Thalys. Foto: ThalysNový interiér rychlovlaků Thalys. Foto: ThalysNový interiér rychlovlaků Thalys. Foto: ThalysNový interiér rychlovlaků Thalys. Foto: ThalysVysokorychlostní vlaky Thalys, ilustrační foto. Vysokorychlostní vlaky Thalys
Tagy Thalys
55 komentářů