Rychlík Českých drah najel do stromu, který pokácel bobr

Příčina mimořádné události na trati 310, strom pokácený bobrem. Pramen: Správa železnicPříčina mimořádné události na trati 310, strom pokácený bobrem. Pramen: Správa železnic

Bobr způsobil tříhodinové přerušení provozu.

Kuriózní příčinu měla železniční nehoda, která se dnes ráno stala na trati 310 mezi Domašovem nad Bystřicí a Moravským Berounem na Olomoucku. Rychlík Českých drah jedoucí od Krnova zde najel do stromu, který na trať skácel bobr.

„Místní bobr si ‚hrál‘ v blízkosti trati a výsledkem bylo najetí vlaku do stromu, únik kapalin a tři hodiny bez provozu,“ uvedla Správa železnic. Konkrétně šlo o rychlík R 856, do stromu najel řídicí vůz 943 006-7. Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského vyteklo deset litrů lehkého topného oleje z trubky vedoucí do topného agregátu.

Nikdo nebyl zraněn, škoda na vozidle je podle Drážní inspekce zhruba 10 tisíc korun.

Bobři už letos přidělali vrásky i silničářům. U Chlumského rybníka na Volarsku postavili hráz, která podle silničářů hrozila v případě vyššího průtoku zaplavením silnice I/39. Správci silnice proto po konzultaci s přírodovědci a ochránci přírody hráz částečně narušili a proložili ji kanalizačními rourami. Vtok do jednotlivých rour pak museli ohradit sítěmi, aby ho bobr neucpal. Silničáři doufají, že se bobr vystěhuje níže po proudu potoka.

Tagy bobr České dráhy
68 komentářů