Rychleji z Liberce do Děčína. ŘSD má územní rozhodnutí pro obchvat Lvové

Silnice I/13 veLvové. Foto: Google Street ViewSilnice I/13 veLvové. Foto: Google Street View

Stavba má být zahájena v roce 2025, začaly výkupy pozemků.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo již pravomocné územní rozhodnutí pro obchvat obce Lvová na silnici I/13 mezi Libercem a Děčínem. Nová přeložka „narovná“ a zrychlí jízdu na této trase.

O pravomocném rozhodnutí informovalo ministerstvo dopravy na svém facebookovém profilu. „Nyní se stavba nachází před dokončením podrobného geotechnického průzkumu a probíhá výběrové řízení na další stupeň projektové dokumentace,“ uvedlo ministerstvo.

Celkem 2,36 kilometru dlouhý úsek má odstranit problematickou trasu, kdy z obou směrů vede silnice mimo obec po dříve postavených přeložkách a náhle řidiči zpomalují do obce.

„V prostoru obce se navíc pohybuje zvýšené množství pěších a cyklistů, což způsobuje vyšší nebezpečnost tohoto úseku. Navazující úseky silnice I/13 byly v minulosti upraveny, a při vjezdu do obce tak dochází k náhlé změně v uspořádání komunikace,“ vysvětluje RSD v informačním letáku stavby. Délka přeložky silnice I/13 je navíc kratší než stávající trasa, čímž se zrychlí a zkrátí průjezd dotčeným úsekem silnice I/13. Trasa je navržena jako třípruhová, dva pruhy budou ve směru na Liberec.

Podle ředitele liberecké správy ŘSD Jana Wohlmutha již začaly výkupy pozemků pro stavbu a část již stát získal. Celkové odhadované náklady jsou 449 milionů korun. ŘSD chce začít stavět v roce 2025. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Trasa obchvatu Lvové. Foto: ŘSD

Trasa obchvatu Lvové. Foto: ŘSD

Tagy I/13 Lvová obchvat Lvové Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
20 komentářů