Ryanairu vadí vysoké poplatky ve Vídni, chce tam být jedničkou

Boeing 737-800 Ryanairu. Foto: RyanairBoeing 737-800 Ryanairu. Foto: Ryanair

Vysoké poplatky ve Vídni jsou podle Ryanairu důvodem, proč se letišti nedaří vrátit na úroveň provozu před pandemií.

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair prezentovala své plány s vídeňským letištěm. Byť dopravce představuje hlavně novinky na nadcházející zimu, neopomíná zmínit ani dlouhodobější vize.

K novinkám Ryanairu vůči zimními letovému řádu ve Vídni patří přidání osmnáctého bázovaného letadla. Oproti loňské zimě jde o jeden Boeing navíc, faktem však je, že nyní má na Schwechatu ještě o stroj více. Do Trevisa a Varšavy bude dopravce z Vídně létat nově i v zimě. Na dvaceti populárních trasách přidá frekvence. Půjde například o linky do Agadiru, Atén, Londýna, Milána a na Maltu. Celkem aerolinka nabídne lidem odlétajícím z vídeňského letiště během platnosti zimního letového řádu spojení do 55 destinací.

Podle svých slov je Ryanair ve Vídni nejrychleji rostoucí leteckou společností. Jak sám říká, tento růst jej staví do dobré pozice na cestě k předstižení Austrian Airlines v příštích několika letech. Vadí mu však vysoké letištní poplatky, přičemž poukazuje na fakt, že jejich výše se odráží i na pouze 91% objemu provozu ve Vídni při srovnání s obdobím před pandemií.

Dopravce vídeňské letiště vyzývá, aby poplatky na podporu oživení cestovního ruchu snížilo. Říká také, že tváří v tvář „vyděračským“ cenám Austrianu a škrtům Wizz Airu nabízí větší výběr a levnější letenky. Letiště Vídeň je podle něj nyní přesto jedním z nejdražších letišť v Evropě.

Tagy FR Letiště Vídeň Ryanair VIE
44 komentářů