Ryanairu při přistání v Dublinu upadlo přední kolo, nikdo nebyl zraněn

Poškozený podvozek po přistání Boeingu 737-800 Ryanairu v Dublinu. Foto: Michael Kelly / Twitter.comPoškozený podvozek po přistání Boeingu 737-800 Ryanairu v Dublinu. Foto: Michael Kelly / Twitter.com

Záchranná služba musela asistovat pouze u cestujícího, který utrpěl šok.

Boeing 737-800 společnost Ryaanair dnes omezil provoz na letišti v irském Dublinu. Po přistání letu FR 5542 z Liverpoolu došlo k poškození přední části podvozku a upadnutí předního kola. Letadlo kvůli tomu vyjelo z přistávací dráhy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, záchranná služba musela zasahovat u jednoho z cestujících, který utrpěl šok.

Šlo o letadlo registrace EI-DHH z roku 2005. Po kolapsu předního podvozku se letadlo naklonilo na levou stranu a vyjelo částečně z dráhy. Některé lety byly odkloněny kvůli uzavření dráhy do Shannonu. Cestující se dostali k terminálu autobusy.

Ryanair ve svém vyjádření uvedl, že letadlo prodělalo „menší technickou závadu“. „Evakuace cestujících a posádky proběhla podle předpisů, letadlo nyní projde důkladnou kontrolou našich techniků,“ uvedla firma ve vyjádření k nehodě.

Tagy DUB nose gear collapse Ryanair
34 komentářů