Ryanair zkouší vnitrostátní lety v Bulharsku, výrazně rozšíří počty letů z Maroka

Boeing 737-800 Ryanairu. Foto: RyanairBoeing 737-800 Ryanairu. Foto: Ryanair

Rozšíření letů z Maroka bude s podporou státu, firma otevře novou základnu v Agádíru.

Největší evropská letecká společnost oznámila další expanzi na některých trzích, výrazně rozšíří i své aktivity i na svém největším trhu mimo Evropu.

Bulharsko se stane další zemí, kde Ryanair zkusí vnitrostátní lety. Na ně se letečtí dopravci za poslední rok začali více orientovat i kvůli omezení cestování mezi zeměmi, velká expanze spojení v rámci jedné země proběhla zejména v Itálii.

Ryanair začne od 1. srpna létat šestkrát týdně ze Sofie do Varny. Létat bude každý den ráno ze Sofie v 6:25, mimo provoz bude spojení v úterý. Podobný pokus už dříve uskutečnil Wizz Air, linku ale po pár měsících provozu zrušil. Na trase aktuálně létá dvakrát až třikrát denně Bulgaria Air.

Irský dopravce také výrazně rozšíří svůj byznys v Maroku. Firma oznámila podpis dohody s marockou centrálou cestovního ruchu ONMT, podle které otevře novou základnu v Agádíru. Půjde po Fezu a Marrákeši o třetí základnu Ryanairu na severu Afriky. Na letišti Al Massira v Agádíru bude mít dva Boeingy 737-800, otevře z něj celkem 16 nových linek do 7 destinací. Celkem bude v Agádíru nabízet 55 letů týdně na 25 linkách.

Nově bude létat do Agádíru z Alicante, Barcelony, Boloni, Dublinu, Karlsruhe, Krakova, Madridu, Malagy, Nantes, Neapole, Paříže, Říma, Tenerife, Toulouse a Vídně.

Tagy Ryanair
12 komentářů