Ryanair začne létat z Prahy do Varšavy, zatím jen dva lety týdně

Letadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Ryanair v Praze až do května omezil provoz na jedinou linku.

Letecká společnost Ryanair oznámila po dlouhé době novou linku z Prahy. Od července má začít létat na letiště Modlin u Varšavy.

Vyplývá to z dat v rezervačním systému, zahájení letů potvrdila ředitelka prodeje pro střední Evropu Olga Pawlonka. Lety jsou naplánovány na pondělí a pátek. V pondělí bude z Prahy odlet v 16:50, v pátek ve 21:55. Z Varšavy je odlet naplánován v 15:10 a 20:16.

Půjde o letadlo provozované polskou společností Buzz, která patří do skupiny Ryanair holdings. Ceny letenek se pohybují kolem tisíci korun za jednu cestu, některé termíny za 676 korun.

Ryanair bude konkurovat polským aerolinkám LOT, které postupně počítají s obnovením provozu na lince na hlavní varšavské letiště Frédérica Chopina až třikrát denně. V minulosti létaly do polské metropole také České aerolinie, budoucnost tohoto spojení je ale vzhledem k situaci dopravce nejistá. Letiště Modlin je bývalá vojenská základna 40 kilometrů severovýchodně od Varšavy, slouží hlavně pro nízkonákladové aerolinky.

Pro Ryanair jde o druhou linku z Česka do Polska, dopravce ještě létal do Krakova. K obnovení provozu má aktuálně dojít v květnu. Kvůli současné situaci Ryanair výrazně omezil své působení v Česku, aktuálně létá jen z Prahy do Londýna, další lety se mají vrátit až v květnu.

Tagy letiště praha Modlin Ryanair varšava WMO
27 komentářů