Ryanair začne létat z Prahy do Manchesteru. Chce být českou jedničkou

Boeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Ryanair na odletu z Prahy. Foto: Letiště Praha

(Aktualizováno 19:00 o letový řád) Letecká společnost Ryanair spustí od zimního letového řádu nové spojení Prahy a Manchesteru. Novou linku

(Aktualizováno 19:00 o letový řád) Letecká společnost Ryanair spustí od zimního letového řádu nové spojení Prahy a Manchesteru.

Novou linku dnes oznámili zástupci firmy na tiskové konferenci. Létat bude devětkrát týdně. Z Prahy každý den ve 21:05, z Manchesteru v 17:25. V pátek a v pondělí letí ještě v 10:40 z Prahy a v 7:00 z Manchesteru.

Firma půjde do přímé konkurence s leteckou společností easyJet, která na této trase létá každý den. Čtyři lety týdně na stejné trase nabízí Jet2. Od příštího zimního letového řádu nabídne z České republiky celkem 34 přímých spojení. Už v předchozích týdnech firma oznámila další nové linky z Prahy, například do Bordeaux.

„Porosteme v Česku dál, chceme být českou jedničkou,“ řekla ředitelka obchodu a marketingu Chiara Ravara. Dosud je Ryanair podle počtu přepravených cestujících třetím největším dopravcem, z pozice tuzemské trojky vytlačil easyJet. Aktuálně má zhruba 15 % trhu.

Ryanair chystá velkou expanzi už od letního letového řádu, který začne 31. března. Namísto dvou letadel bude mít v Praze celkem 4 boeingy 737-800. Otevírá nové spojení do 11 destinací z Prahy, včetně například chorvatského Zadaru či Mallorky. „Uvidíme, jak se bude vyvíjet poptávka po letech do středomořských destinací. Pokud bude zájem, rádi otevřeme i linky do dalších míst, kam zatím z Prahy nelétáme,“ dodal mluvčí Ryanair Denis Barabas.

Ryanair oznámil zachování současných linek z Brna včetně nového spojení do Berlína, u Ostravy zůstane pouze u jediného spojení do Londýna. Stejně tak zůstanou obě linky z Pardubic do Londýna a Alicante.

Zimní letový řád z Česka počítá s celkem 34 linkami a růstem počtu cestujících na 2,7 milionů za rok. Celkem bude nabízet 147 letů týdně.

Tagy Ryanair
22 komentářů