Ryanair slaví v Praze pětimiliontého pasažéra, nabídl letenky za stokoruny

Letadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Nízkonákladový letecký dopravce Ryanair dnes v Praze odbavil pětimiliontého cestujícícho od opětovného vstupu na český trh v dubnu 2014. Tehdy

Nízkonákladový letecký dopravce Ryanair dnes v Praze odbavil pětimiliontého cestujícícho od opětovného vstupu na český trh v dubnu 2014. Tehdy zahájil provoz linek z Prahy do Dublinu a na londýnský Stansted. Přivítání „kulatého“ cestujícího oznámily Letiště Praha a Ryanair ve společné zprávě.

Pětimiliontý zákazník cestoval na letu Ryanairu z Prahy do Rigy, která je součástí letního letového řádu. V něm nabízí Ryanair z Prahy celkem 31 linek, na kterých plánuje přepravit přes 2,4 milionu cestujících. V Praze má umístěna čtyři letadla.

„Ryanairu si velmi vážíme jako důležitého obchodního partnera a máme radost z jeho úspěchu, kterého na linkách operovaných z Letiště Václava Havla Praha dosahuje,“ uvedl šéf letiště Václav Řehoř. Podle něj je Ryanair v Praze třetím největším dopravcem, pokud jde o počty cestujících. Před ním jsou Smartwings a ČSA.

Vztahy letiště s irskou nízkonákladovou společností ale nebyly vždy ideální. Ryanair už na přelomu dekády v Praze působil, kvůli letištním poplatkům se ale s letištěm rozkmotřil a na podzim 2010 z české metropole odešel.

Nyní označila firma pět milionů cestujících za významný milník. V rámci oslavy nabídla na říjen letenky za cenu začínající na 459 korunách. Rezervace musí proběhnout do sobotní půlnoci na stránkách dopravce. Jeho mluvčí Denis Barabas přitom vyjádřil názor, že se tyto letenky rychle vyprodají.

Tagy letiště praha Ryanair
20 komentářů