Ryanair oznámil další velké škrty, v Praze nechá v lednu jedinou linku

Boeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště Praha

Ryanair v únoru a březnu očekává jen kolem půl milionu cestujících měsíčně.

Letecká společnost Ryanair oznámila kvůli současné vlně pandemie další velké omezení provozu. Výrazně se dotkne i Česka: od příštího týdne až do konce ledna bude nabízet spojení z Prahy do jediného města, u ostatních linek přeruší provoz.

Ryanair oznámil ve zprávě pro investory další škrty. Největší evropská aerolinka v prohlášení uvedla, že očekává pokles počtu cestujících za leden pod hranici 1,25 milionu a v únoru a březnu dokonce jen na půl milionu. „Od 21. ledna výrazně redukujeme náš provoz z Velké Británie a Irska do té doby, do které budou přetrvávat drakonická omezení pro cestování,“ uvedla firma v prohlášení. Dopravce současně vyzval vlády, aby zrychlily očkování obyvatel.

V případě Prahy se tento týden zastaví provoz linek do Londýna, Manchesteru, Edinburghu, Malagy a Milána Bergama. Jediné spojení, které zůstane v provozu, je linka do Barcelony dvakrát týdně.

Obnovení části letů z Prahy chystá Ryanair na únor, kdy se vrací lety do Londýna, Manchesteru, Edinburghu, Bruselu, Milána, Říma, Bari, Malagy a Marseille.

Tagy letiště praha omezení dopravy kvůli koronaviru Ryanair Top
61 komentářů