Ryanair omezí dál svoji přítomnost v Ostravě, v listopadu bude létat dvakrát týdně

Boeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: skeeze/Pixabay.comBoeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: skeeze/Pixabay.com

Letecká společnost Ryanair dál zredukuje svůj byznys na ostravském letišti. Od letního letového řádu bude na jediné pravidelné lince z

Letecká společnost Ryanair dál zredukuje svůj byznys na ostravském letišti. Od letního letového řádu bude na jediné pravidelné lince z Ostravy do Londýna nabízet pouze tři lety týdně namísto stávajících čtyř. Osud linky není jasný, firma ještě nenabízí lety na zimní letový řád.

Pravidelně zkoumáme výkonnost všech našich více než 1800 tras. S letním letovým řádem jsme zredukovali počet letů ze čtyř na tří týdně,“ řekl mluvčí Ryanairu Denis Barabas.

Firma zruší podle rezervačního systému nedělní frekvenci na londýnské letiště Stansted.  Zatímco podobné omezení přes letní sezónu je u linky už záležitostí posledních let, další redukce přijde opět v zimě. Celý listopad a polovinu prosince bude Ryanair létat jen dvakrát týdně. Barabas uvedl, že změny budou komentovat až s představením celého zimního letového řádu.

Většinu tras na zimu už Ryanair prodává, je tak například jasné pokračování všech tří linek z Brna. V prodeji na zimu ale ještě není ani linka z Katovic do Londýna. „V České republice počítáme s velkým růstem,“ dodala Barabas. S nástupem letního letového řádu posílí firma výrazně v Praze, odkud bude nabízet už lety do 32 destinací.

Linka na letiště Stansted je po konci spojení Českých aerolinií a linky Ryanairu do Bergama jedinou pravidelnou trasou, která z Ostravy létá.

(Text byl aktualizován o nové informace k zimnímu letovému řádu)

Tagy Letiště Ostrava OSR-STN Ostrava - Londýn Ryanair
25 komentářů