Ryanair od podzimu spojí Prahu s francouzským Bordeaux

Letadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Nízkonákladová letecká společnnost Ryanair dnes oznámila, že na podzim přidá na pražském letišti Václava Havla další linku. Dvakrát týdně bude

Nízkonákladová letecká společnnost Ryanair dnes oznámila, že na podzim přidá na pražském letišti Václava Havla další linku. Dvakrát týdně bude létat do francouzského Bordeaux. Linka bude spuštěna s příchodem zimního letového řádu 27. října.

Letadlo Ryanairu bude do Bordeaux létat z Prahy vždy ve čtvrtek a v neděli. Město na jihozápadě Francie se stane 32. oznámenou destinací irského dopravce na letech z Prahy. Číslo 31 dostala Mallorca, kam firma začne z české metropole létat v červnu.

„Nová linka do Bordeaux zapadá do naší strategie rozvoje výjezdového cestovního ruchu z České republiky do destinací ve Francii i ostatních zemích,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř. Letiště odhaduje, že spojení využije přibližně 35 tisíc cestujících ročně v obou směrech.

Prodej letenek byl již zahájen na webu dopravce. Na trase Praha – Bordeaux dosud létá Volotea, která nabízí lety dvakrát, v některých měsících třikrát týdně.

Ryanair dnes oznámil další velkou expanzi ve Francii, otevírá novou základnu v Toulouse, kam umístí dvě letadla a otevře celkem jedenáct nových linek. Společně s expanzí v Bordeaux a Marseille jde celkem o 50 nových spojení.

 

Tagy Bordeaux letiště praha Ryanair
3 komentáře