Další město má kolejové napojení letiště. V Bordeaux zahájila provoz nová tramvajová linka

Doba jízdy z letiště do centra je 35 minut.

Bordeaux je dalším městem, na jehož letiště se dá dojet po kolejích. V závěru minulého týdne zahájila společnost Keolis provoz na pět kilometrů dlouhé tramvajové trati na letiště Bordeaux-Mérignac.

Letiště v šestém největším francouzském městě je tak dalším, které má přímé kolejové napojení do centra města. Tramvaj linky A vede přímo do historického centra i k hlavnímu nádraží. Trasa vede z odbočky Quatre-Chemins přes zastávky Mérignac Soleil, Chemin long, Cadéra Issartier and Caroline Aigle. Výstavba trvala dva roky, celá investice vyšla na 95 milionů eur.

Cestující se na tramvaj dostanou hned po východu z terminálu. Doba jízdy tramvají do centra je 35 minut, ve všední den jede tramvaj každých deset minut. Jízdenka stojí 1,70 eur.

Detailní popis celého projektu (ve francouzštině) je na stránkách Bordeaux.

Nová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole BordeauxNová tramvajová trať na letiště v Bordeaux. Foto: Metropole Bordeaux
Tagy BOD Bordeaux kolejové napojení letiště
46 komentářů