Ryanair očekává rekordní léto v Praze, nabídne spojení do 33 destinací

Boeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště Praha

Nízkonákladový dopravce předpokládá pro pražské letiště ve srovnání s loňským létem růst o 21%. Přepravit by měl 2,3 milionu cestujících na více jak 285 letech týdně.

Rekordní letní sezóna čeká v Praze leteckou společnost Ryanair. Nízkonákladový dopravce to oznámil v tiskové zprávě. Novinkou budou čtyři již dříve představené destinace: Gdaňsk, Rimini, Sevilla a Skiathos.

Celkem bude Ryanair létat během letošní letní sezóny z Prahy do 33 destinací, přepravit by měl 2,3 milionu cestujících na více jak 285 letech týdně. Ve srovnání s loňským létem půjde podle předpokladů o 21% růst.

Čeští cestující budou moci zároveň těžit z expanze Ryanairu na polských letištích u hranic s Českem. O jedno nové letadlo rozšíří dopravce své báze na letištích Vratislav a Katovice. Z Katovic, které jsou velmi oblíbené u obyvatel Moravskoslezského kraje, bude aerolinka nově létat na letiště Treviso u Benátek, do chorvatské Puly a bulharské Varny. Celkem bude Ryanair v Katovicích bázovat devět letadel. Půjde o stejný počet jako v nedalekém Krakově. O jeden stroj se rozšíří jeho báze také v Poznani.

Tagy FR KTW Letiště Katovice letiště praha Letiště Václava Havla Praha Letiště Vratislav prg Ryanair WRO
17 komentářů