Ryanair má dál létat z Ostravy do Bergama, kraj nasype další peníze

Boeingy 737-800 v barvách Ryanairu. Foto: RyanairBoeingy 737-800 v barvách Ryanairu. Foto: Ryanair

Přímé letecké spojení mezi Ostravou a italským letiště v Bergamu u Milána bude pokračovat. Radní Moravskoslezského kraje v úterý odsouhlasili

Přímé letecké spojení mezi Ostravou a italským letiště v Bergamu u Milána bude pokračovat. Radní Moravskoslezského kraje v úterý odsouhlasili novou smlouvu o propagaci, kterou Ryanair podmiňoval další působení.

O rozhodnutí rady informovala Česká televize v pořadu Události v regionech. „Chceme marketingem podpořit, aby linka měla stoprocentní naplněnost,“ řekl krajský náměstek pro dopravu Jakub Unucka. Cenu neuvedl, má jít řádově o miliony korun.

Ryanair přestal během víkendu prodávat letenky na letní letový řád na tuto trasu, Ostravě tak reálně hrozilo, že bude mít od dubna jen jedinou linku do Londýna. Ryanair zatím prodej letenek neobnovil.

Linku z Ostravy do Bergama otevřel Ryanair v říjnu roku 2016, létá dvakrát týdně. Podle údajů letiště bývají letadla plná zhruba z 80 %, zhruba pětinu cestujících tvoří Italové.

Ostravu čeká ve čtvrtek naopak poslední let Českých aerolinií do Prahy, dopravce ve vlastnictví Smartwings spojení ruší pro ztrátovost. „Vedení Moravskoslezského kraje a management Letiště Ostrava a.s. okamžitě zahájili intenzivní jednání o zabezpečení leteckého spojení Moravskoslezského kraje s Evropou i zbytkem světa jinou pravidelnou linkou z mošnovského letiště. Nebude směrována do Prahy, ale do jiného leteckého hubu, odkud lze bez přestupu létat do většiny destinací,“ uvedl Unucka v tiskové zprávě. Podle kraje letiště zaznamenalo loni rekordní rok, když přepravilo přes 370 tisíc cestujících. Budoucnost ale vidí kraj hlavně v nákladní dopravě.

Tagy Letiště Ostrava Moravskoslezský kraj Ostrava - Bergamo Ryanair
63 komentářů