Ryanair končí s linkou z Košic do Londýna, ruší ji po pár měsících

Ryanair v Košicích. Foto: Letisko KošiceRyanair v Košicích. Foto: Letisko Košice

Letecká společnost Ryanair ukončí v říjnu přímé spojení z Košic na londýnské letiště Southend, které zavedla teprve letos v dubnu.

Letecká společnost Ryanair ukončí v říjnu přímé spojení z Košic na londýnské letiště Southend, které zavedla teprve letos v dubnu. Od 1. září navíc končí spojení z Košic do Istanbulu od Turkish Airlines.

Oznámilo to košické letiště v tiskové zprávě, poslední let je naplánovaný na 26. října.

Košice jsou na seznamu několika destinací, u kterých Ryanair chystá konec letů ze Southendu. Kromě Košic končí spojení do Dubrovníka, Kodaně a Kluže. Košické letiště to dává do souvislosti s chybějícími letadly, zejména Boeingy 737 MAX 200. Do Košic firma létá třikrát týdně.

Rozhodnutí o zrušení linky v zimním letovém řádu musíme vzít jako fakt. Nevyřešený problém s letadly 737 MAX a silný konkurenční boj nízkonákladových společností nás opět zasáhl,“ řekl předseda představenstva košického letiště Michael Tmej. Podle něj bude letiště dál jednat s Ryanairem o otevření jiných linek, například do Irska nebo severní Anglie, kde vidí dostatečně silnou poptávku.

Košicím zůstane přímé spojení s Londýnem nadále, na letiště Luton létá z východu Slovenska Wizz Air. Košické letiště čeká navíc od začátku září další omezení: Turkish Airlines končí s lety do Istanbulu.

Tagy Letiště Košice Ryanair
14 komentářů