Košické letiště hlásí rekordní čísla za červen, přijde ale o linku do Istanbulu

Provoz na letišti v Košicích. Foto: Letiště KošiceProvoz na letišti v Košicích. Foto: Letiště Košice

Nejsilnější první pololetí za posledních deset let podle počtu odbavených cestujících hlásí letiště v Košicích. Za první polovinu roku odbavilo 

Nejsilnější první pololetí za posledních deset let podle počtu odbavených cestujících hlásí letiště v Košicích. Za první polovinu roku odbavilo  letiště 219 454 cestujících, o 2,7 % více než před rokem. Růst ale může dostat velkou ránu v druhé polovině roku: v Košicích skončí linka do Istanbulu od Turkish Airlines.

Podle zveřejněných statistik byl pro letiště mimořádně úspěšný červen, kdy letiště odbavilo 62 095 cestujících. Necelá polovina z nich byla charteroví cestující, za červen počet odbavených pasažérů stoupl o 17,5 %. Celé první pololetí je pak nejsilnější za posledních deset let.

Kromě charterů do 14 destinacích v 9 zemích letos získaly Košice pravidelnou sezónní linku Cyprus Airways do Larnaky.

Pozitivní čísla na košickém letišti ale mohou brzo skončit. Od 1. září končí po třech letech spojení Turkish Airlines do Istanbulu. Firma to vysvětlila tím, že kvůli uzemnění letadel 737 MAX nemá dostatečnou kapacitu. Košicím zůstane napojení na větší letiště na lince LOT do Varšavy, Austrian do Vídně, přpadně i ČSA do Prahy.

Tagy Letiště Košice
Žádné komentáře