Ryanair končí s linkou mezi Prahou a Malagou, na lince zůstanou Smartwings a Eurowings

Boeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště Praha

Konec jednoho ze tří dopravců je již patrný na cenách letenek: podražily.

K nečekanému kroku se rozhodla letecká společnost Ryanair. S nástupem letního letového řádu končí na lince mezi Prahou a španělskou Malagou. Jde přitom o trasu, která v posledních měsících patří mezi patnáct nejvytíženějších linek podle počtu cestujících z Prahy.

Konec vyplývá z rezervačního systému dopravce i letového řádu na stránkách Letiště Praha. Ryanair na dotazy od minulého týdne nereagoval. „Kroky a rozhodnutí aerolinek nemůže Letiště Praha komentovat,“ dodala mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Ryanair začal létat z Prahy do Malagy s nástupem zimního letového řádu v roce 2017. I díky konkurenci na této trase výrazně klesly ceny letenek v porovnání s dobou, kdy na letiště Costa del Sol létaly pouze Smartwings. Od nového zimního řádu konkurence na trase ještě stoupla se zavedením přímých letů Eurowings. Oba dopravci mají na trase zůstat.

Cestující ale musí počítat s tím, že končí doba zpátečních letenek za ceny pod dva tisíce korun. Na letní letový řád začínají většinou na cenách kolem šesti tisíc korun.

Tagy AGP letiště praha Malaga prg Ryanair
62 komentářů