Ryanair v Praze dál posiluje, od srpna přidává další lety k moři do Španělska i do Řecka

Boeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Ryanair dál zostřuje konkurenční boj na letech z Prahy do středomořských destinací. Oproti původnímu plánu už podruhé během

Letecká společnost Ryanair dál zostřuje konkurenční boj na letech z Prahy do středomořských destinací. Oproti původnímu plánu už podruhé během týdne navýšila počet letů do španělských a řeckých destinací. Jde hlavně proti Smartwings.

Od 1. srpna tak začne Ryanair létat z Prahy na Mallorku šestkrát týdně. Ještě před pandemií koronaviru přitom Ryanair plánoval jen dva lety týdně. Na počátku týdne firma přidala další dvě frekvence, o víkendu ještě další dvě. V praxi tak Ryanair nabídne šest letů týdně, každý den kromě čtvrtka. Nejlevnější zpáteční letenky začínají na 1653 korunách, během srpna lze běžně zpáteční letenku pořídit za ceny mezi dvěma až třemi tisíci korunami.

Nástup Ryanairu bude velkou výzvou zejména pro Smartwings, které na Mallorku začnou od 6. července létat denně. Jejich ceny jsou ale proti Ryanairu podstatně vyšší, letenky jsou většinou nejméně za pět tisíc korun.

Ryanair posílí i spojení do Malagy, která je hlavním nástupním místem pro španělskou rekreační oblast Costa del Sol. Nově bude létat od 1. srpna pětkrát týdně, každý den kromě pondělí a středy. Ceny se pohybují na podobné úrovni jako u Mallorky, Smartwings prodávají letenky kolem šesti tisíc korun.

Podobná expanze nastane i u letů do Řecka: z jednoho letu týdně přidal dopravce nejprve další dva týdně na Korfu, o víkendu přidal ještě další. Od srpna tak bude nabízet 4 lety týdně: od čtvrtka do neděle. Na Rhodos bude nadále nabízet dva lety týdně. Ryanair tento týden současně oznámil novou linku z Prahy do kyperského Pafosu.

Nejistota aerolinek ohledně poptávky povede k tomu, že cestování k moři bude jedno z nejlevnějších za poslední roky: koupit na hlavní sezónu letenku k moři za cenu do 2500 Kč bývalo z Prahy většinou nemožné. Letos je to naprosto běžná cena.

Tagy lety z Prahy do středomořských destinací Ryanair smartwings Top
96 komentářů