Ryanair bude létat z Prahy do Košic či na Kypr i přes zimu, z Ruzyně nabídne 30 destinací

Boeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště Praha

Ani v zimě neobnoví Ryanair lety z Prahy do Maroka či Izraele.

Ryanair v nadcházejícím zimním letovém řádu nijak neomezí počet destinací, kam bude z Prahy nabízet své spojení. Největší evropská aerolinka dnes oznámila, že z Prahy bude od konce října do konce března nabízet celkem třicet linek.

Novinkou v zimním letovém řádu budou lety do Košic a do kyperského Pafosu, které dopravce zahájil letos na začátku srpna. Od konce října spustí i novou linku do italské Pescary, která měla začít původně letos s novým letním letovým řádem. Novinky pro zimní letový řád představil Ryanair v tiskové zprávě.

Ryanair v zimě naopak neobnoví spojení do marockého Marrákeše a izraelského Eilatu. V provozu i nadále zůstane linka do jordánského Ammánu. Oproti loňské zimě bude nabídka počtu letů také menší: do řady destinací bude létat jen dvakrát týdně. Celkem nabídne 129 letů týdně. Ryanair je v Praze počtem cestujících po skupině ČSA/Smartwings druhým největším dopravcem.

Ryanair počítá v zimě i s lety z Ostravy a Brna. Do Londýna bude létat z mošnovského letiště třikrát týdně, z Brna pětkrát týdně. Z Pardubic v zimě ani letos létat nebude.

Tagy letiště praha Ryanair Správa Letiště Praha Top
45 komentářů