Rušno na Mošnově. LOT obnovil linku do Varšavy, přistál i americký bombardér

Bombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: LKMT SpottersBombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: LKMT Spotters

Na linku navazují autobusové spoje.

Letecká společnost LOT Polish Airlines po roce obnovila Moravskoslezským krajem dotované spojení Ostravy a Varšavy. Na letiště v polském hlavním městě bude létat pětkrát týdně.

Linka fungovala jen pár měsíců, pak ji přerušila další vlna pandemie koronaviru. Kraj platí dopravci zhruba 20 tisíc za každý let. Spojení do polského hlavního města bylo původně zahájeno 25. října 2020. Koncem března následujícího roku však byl její provoz kvůli koronavirové krizi a následným cestovním restrikcím přerušen.

Lety na této trase budou obsluhovat letadla Bombardier Q400 a Embraer 170/175 s kapacitou 70 až 82 sedadel ve třech cestovních třídách. Dnes přilétl Bombardier.

Letový řád aktuálně počítá s odletem z Ostravy v 5:20 v pondělí, 17:45 v úterý a čtvrtek a 14:25 v pátek a sobotu. Z Varšavy je linka naplánována s odlety v 16:10 v úterý a ve čtvrtek, v pátek a v sobotu ve 12:45. V neděli pak ve 23:15.

Na přílety a odlety letadel navazují autobusové spoje linky 333. Ostravské letiště nabízí klientům letecké společnosti LOT z Ostravy parkování zdarma na první tři měsíce.

„Spojujeme Moravskoslezský kraj letecky s celým světem a přinášíme společně s LOT Polish Airlines konektivitu, po které je výrazná poptávka mezi obyvateli i firmami v našem i vedlejších krajích,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava. „S jedním pohodlným a krátkým přestupem tak cestující mohou doletět například do Amsterdamu, Bruselu, Frankfurtu, Paříže, ale také třeba do New Yorku, Chicaga nebo Toronta. Letenky jsou v současné době v prodeji od necelých 800 Kč na stránkách letecké společnosti,“ dodal Stanislav Bujnovský, obchodní ředitel Letiště Ostrava.

Na mošnovském letišti bylo dnes rušno i s vojenským provozem. Odpoledne zde dvakrát přistál americký bombardér B-52 Stratofortress. Jde o součást letů k procvičení vzájemné spolupráce vzdušných sil členských států NATO nad střední a východní Evropou.

Bombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: LKMT SpottersBombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: LKMT SpottersBombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: LKMT SpottersBombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: LKMT SpottersBombardier Q400 společnosti LOT Polish Airlines. Foto: Letiště OstravaBombardér B-52 v Ostravě. Foto: LKMT Spotters
Tagy Letiště Ostrava OSR OSR-WAW
11 komentářů