Ruský investor má s nákupem letiště Frankfurt-Hahn smůlu, věřitelé jej odmítli

Letiště Frankfurt-Hahn. Zdroj: Facebook.com - Frankfurt-Hahn AirportLetiště Frankfurt-Hahn. Zdroj: Facebook.com - Frankfurt-Hahn Airport

Novým vlastníkem letiště bude německá skupina Triwo.

Již od roku 2021 insolventní letiště Frankfurt-Hahn měl zkraje letošního roku koupit ruský oligarcha Viktor Kharitonin. Jeho společnost NR Holding se tehdy stala největším akcionářem letiště poté, co dosáhla dohody o prodeji s německou spolkovou zemí Hesensko. Transakci v hodnotě kolem 20 milionů eur, o které deník Zdopravy.cz informoval v únoru, však nedali zelenou věřitelé letiště.

Proces prodeje byl tedy kvůli nezdaru odstartován znovu. Šlo přitom již o třetí pokus. Vítězná společnost prvního výběrového řízení z června loňského roku, firma Swift Conjoy GmbH, totiž podle dostupných informací kupní cenu nikdy nezaplatila.

Jak informuje web Business Insider, insolvenční správce letiště nyní souhlasil s prodejem letiště Frankfurt-Hahn společnosti prezidenta německé průmyslové a obchodní komory (DIHK) Petera Adriana Triwo. Částka, o které bylo dohodnuto, že nebude zveřejněna, již byla převedena na vázaný účet. Nový vlastník se naplno ujme provozu letiště po splnění všech smluvních podmínek. Očekává se, že k tomu dojde během několika příštích týdnů.

Triwo převezme podle dohody všech přibližně 400 zaměstnanců letiště. Šéf skupiny Adrian hodnotí budoucí vyhlídky letiště Frankfurt-Hahn jako dobré. Chce cíleně investovat do letištní infrastruktury a dosáhnout dalšího růstu osobní i nákladní dopravy. Triwo dnes provozuje čtyři menší letiště. Specializuje se také na prodej nemovistostí a testování automobilů.

Tagy Frankfurt Hahn Hahn HHN Letiště Frankfurt - Hahn Německo
Žádné komentáře