ŘSD zkultivuje další křižovatky na Hanácké dálnici, povolení už má na Drysice

Demolice mostu, ilustrační foto. Pramen: ŘSDDemolice mostu, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic chce letos pokračovat v kultivaci dálnice D46, které se někdy přezdívá Hanácká dálnice. Řidičům supluje nedokončenou

Ředitelství silnic a dálnic chce letos pokračovat v kultivaci dálnice D46, které se někdy přezdívá Hanácká dálnice. Řidičům supluje nedokončenou dálnici D1. Kultivace spočívá především v přestavbě nevyhovujících křižovatek, kterým z dob výstavby před desítkami let chybějí hlavně připojovací pruhy.

Na letošek se chystá zahájení přestavby křižovatky Drysice, které aktuálně získalo stavební povolení. Stavba za odhadovaných 140 milionů korun bude zahrnovat například nové připojovací a odbočovací pruhy, protihlukové stěny či rekonstrukci a rozšíření mostu přes dálnici. Hotovo by mělo být v roce 2022.

Stejně tak letos by měla začít přestavba křižovatky Prostějov-střed, která byla zprovozněna začátkem 90. let. I zde bude rekonstrukce zahrnovat demolici a výstavbu mostu a hlavně doplnění pruhů. Odhadované náklady se blíží 140 milionům. ŘSD chce v nejbližších dnech vypsat tendr na zhotovitele. Příští rok se pak chtějí silničáři pustit do křižovatky Vyškov.

ŘSD se snaží D46 modernizovat od roku 2011. Byla instalována například nová svodidla, povrchy a zmodernizovány čtyři křižovatky. Naposledy byla začátkem září zprovozněna křižovatka Olšany u Prostějova.

Tagy D46 ŘSD
14 komentářů