ŘSD zavřelo nájezd na dálnici u Napajedel, pokračuje se stavbou mostu přes Moravu

Stavba mostu na D55 Napajedla - Babice. Zdroj: ŘSDStavba mostu na D55 Napajedla - Babice. Zdroj: ŘSD

Další etapa stavby dálnice D55 zkomplikuje dopravu na Zlínsku.

Práce na stavbě D55 v úseku Napajedla – Babice pokročily a vyžádaly si tento týden  uzavření nájezdu na dálnici D55 ve směru z Uherského Hradiště (exit 34). Provoz je veden po silnici I/55 na okružní křižovatku. Nájezd na dálnici D55 bude možný ve směru od Napajedel. Vzhledem k vysoké vytíženosti I/55 ŘSD očekává dopravní komplikace.

Objízdná trasa u Napajedel. Zdroj: ŘSDStavba mostu na D55 Napajedla - Babice. Zdroj: ŘSD

Ocelový jednopolový most o délce 150 metrů je součástí stavby půlkilometrového úseku u Napajedel. V září probíhaly zemní práce a práce na spodní stavbě mostu. Dálnice D55 v místě povede po deset metrů vysokém náspu. Nosná konstrukce mostu bude společná pro oba směry budoucí dálnice.

Stavbaři vztyčí také protihlukovou stěnu, která ochrání obytnou zástavbu Napajedel před hlukem z dálnice. ŘSD chce mít hotovo v roce 2025.

ŘSD uzavřelo smlouvu na dálniční most u Napajedel, stavba začne koncem dubna

Stavba D55 Napajedla – Babice je rozdělena do tří etap. První, která napojuje dálnici D55 na silnici I/55, se staví v rámci projektu D55 Babice – Staré Město.

Most přes řeku Moravu se staví v rámci druhé etapy, na její dokončení naváže etapa třetí. Tou bude 7,5 kilometru dlouhý úsek propojující dálniční most přes Moravu s právě stavěnou dálnicí u Babic, která by měla být dokončena příští rok.

Tagy D55 D55 Babice - Staré Město D55 Napajedla -Babice dálnice D55 ŘSD
10 komentářů