ŘSD začíná soutěžit půlmiliardový obchvat kolem Olbramovic na silnici I/3

Silnice I/3, Olbramovice. Autor: Pavel Hrdlička, Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40777791Silnice I/3, Olbramovice. Autor: Pavel Hrdlička, Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40777791

Přes dvacet let plánovaná stavba obchvatu kolem Olbramovic na rušné spojce Prahy a Českých Budějovic by mohla začít ještě letos

Dlouho očekávaná stavba obchvatu Olbramovic na silnici I/3 mezi Benešovem a Táborem by měla začít ještě letos. Šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl na Twitteru uvedl, že už začali se soutěží na zhotovitele. Odhadovaná cena je 478,5 milionu korun.

„Na stavbu je vydáno nepravomocné stavební povolení a majetkově je stavba připravena,“ uvedl Mátl na Twitteru. Zahájit stavbu chce do konce letošního roku. Na profilu zadavatele dosud zakázka zveřejněna není.

Olbramovicemi denně projede podle posledního sčítání dopravy přes 20 tisíc aut. O obchvatu se mluví přes dvacet let, první dokumentace se zpracovávala už v roce 1998. Aktuálně ministerstvo řeší ještě poslední odvolání proti stavebnímu povolení.

Nová přeložka bude dlouhá 3,4 kilometru, napojí se na již hotové úseky kolem Tomic a Votic. Obchvat měl stavební povolení již loni, zrušilo ho ale ministerstvo dopravy. Důvodem byly protesty majitelů autobazaru Davo Corporation nebo Imoba z holdingu Agrofert. Té patří farma Čapí hnízdo. Nové povolení vydal krajský úřad v únoru. Kompletní informace o stavbě jsou na stránkách ŘSD.

Trasa obchvatu Olbramovic. Foto: ŘSD

Trasa obchvatu Olbramovic. Foto: ŘSD

 

Tagy I/3 obchvat Olbramovic Olbramovice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
41 komentářů