ŘSD začíná s opravou silnice z Mladé Boleslavi do Jičína, zavede kyvadlový provoz

Silnice I/16 v obci Obrubce. Foto: Google Street ViewSilnice I/16 v obci Obrubce. Foto: Google Street View

Během dne budou provoz řídit lidé, přes noc semafory.

Řidiče a cestující čeká od zítřka nové omezení na silnici I/16 z Mladé Boleslavi do Jičína. Mezi obcemi Obrubce a Obruby začne oprava povrchu silnice, která si vyžádá více než dva a půl měsíce kyvadlového provozu.

„V místě prací bude doprava řízena kyvadlově, v nočních hodinách semafory a přes den mezi 6. až 19. hodinou pak speciálně proškolenými pracovníky. Případnou tvorbu kolon v dopravních špičkách tak bude možné účinně eliminovat,“ uvedl Jan Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Opravovaný úsek silnice I/16. Foto: ŘSD

Úsekem denně projede podle sčítání dopravy přes 13 tisíc aut. Společnost Silnice Čáslav, která zakázku získala za 40,75 milionu korun bez DPH, tu vymění asfaltové směsi v obrusné, ložní a podkladní vrstvě. Jde o celkem 2,355 metru dlouhý úsek od začátku obce Obrubce ve směru od Mladé Boleslavi až za křižovatku silnice I/16 s místní komunikací propojující Obruby s Rohatskem.

Součástí rekonstruovaného úseku bude i problémové místo na začátku obce Obrubce, kde dochází k opakovaným propadům a poruchám komunikace. „V tomto místě bude kompletně vyměněna stávající konstrukce vozovky a týkat se to bude i podloží v celkové tloušťce 1,0 m. Vedle toho dojde k výměně svislého dopravního značení, rekonstrukci systému odvodnění, povrchu autobusových zálivů a obnově vodorovného dopravního značení,“ dodal Veselý. Hotovo má být do začátku prosince.

Tagy I/16 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Čáslav
9 komentářů