ŘSD začalo s opravou D1 po hromadné tragické nehodě

Opravy dálnice D1 na 49. kilometru. Foto: ŘSDOpravy dálnice D1 na 49. kilometru. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic začalo s opravou povrchu dálnice D1 na 49. kilometru ve směru na Brno, kde došlo minulou

Ředitelství silnic a dálnic začalo s opravou povrchu dálnice D1 na 49. kilometru ve směru na Brno, kde došlo minulou neděli k tragické dopravní nehodě, při které začal hořet kamion převážející palmový olej.

ŘSD oznámilo zahájení prací na twitteru. Půjde zatím o provizorní opravu. „Během zimního období bude zachována rychlost 130 km/h, k výměně betonových desek bude přistoupeno na jaře příštího roku,“ uvedlo ŘSD.

Dnes a zítra ŘSD podle ČTK čistí silničáři povrch tryskáním, čímž odstraňují poslední zbytky uniklé olejové směsi i poškozený povrch, do dvou týdnů se místo zbrousí. Na jaře se na místo položí nové betonové desky. Jde o již modernizovaný úsek D1. Opravená jsou již i poškozená svodidla. Nakonec není potřeba měnit kanalizaci, kde ztuhl vyteklý palmový olej. „Chemickou cestou jsme ty tuky rozpustili a odčerpali, takže v tuto chvíli je kanalizace v pořádku,“ uvedl pro ČTK mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Cisterna s palmovým olejem se v neděli 13. října večer převrátila na bok přes oba jízdní pruhy a začala hořet. Narazila do ní čtyři osobní auta, některá se vzňala. Řidič jednoho z osobních aut uhořel. Škoda byla odhadnuta na deset milionů korun, příčinu policie vyšetřuje. Kvůli vyteklému oleji vozovka klouzala, tuk byl i v kanalizaci. Při požáru s velmi silným žárem se poškodil povrch dálnice.

Tagy D1 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů