ŘSD vypsalo tendr na obchvat Karviné, vyjde na více než miliardu

Stavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravyStavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dotáhlo přípravu jihozápadního obchvatu Karviné k vypsání tendru na stavební firmu. Předpokládaná hodnota zakázky činí

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dotáhlo přípravu jihozápadního obchvatu Karviné k vypsání tendru na stavební firmu. Předpokládaná hodnota zakázky činí 1,1 miliardy korun bez DPH, lhůta pro podání nabídek vyprší koncem října.

Obchvat, který bude přeložkou silnice I/67, má především vyvést tranzitní dopravu z města. Trasa se díky obchvatu zkrátí z dnešních čtyř kilometrů zhruba o kilometr. Stavět se má začít příští rok, hotovo pak bude za dva roky.

„Jsou provedené přípravné práce stavby, demolice pozemních objektů, chybí kácení u jednoho z vyvlastňovaných domů. Vykoupeny jsou všechny pozemky potřebné pro stavbu. Jsou vydaná SP na všechny stavební objekty. V rámci přípravy zahajujeme práce na základní vytyčovací síti,“ píše ŘSD v letáku ke stavbě.

Trasa je projektována jako polovina plánovaného čtyřpruhového obchvatu Karviné s tím, že na konci úseku bude komunikace vybudována v plné šířce, aby se v budoucnu předešlo těžkostem při napojování na mimoúrovňovou křižovatku se silnicí I/59.

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Jihozápadní obchvat Karviné. Pramen: ŘSD

Tagy karviná obchvat ŘSD
10 komentářů