ŘSD vybralo firmy pro rozšíření odpočívky Zeleňák na D2, přibude 107 míst pro kamiony

Odpočívka Zeleňák na D2 dostane nový mobiliář, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOdpočívka Zeleňák na D2 dostane nový mobiliář, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Vítězné sdružení šlo do soutěže s cenou 342 milionů a dobou výstavby 145 dnů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo firmy, které provedou modernizaci a rozšíření oboustranné odpočívky Zeleňák na 17. kilometru dálnice D2. Vybraným zhotovitelem je sdružení firem Hochtief, M-Silnice a Bickhardt Bau.

Do soutěže šlo s cenou 342 milionů a dobou výstavby 145 dnů, čímž předčilo pět dalších konkurentů. Odhadovaná cena byla 463 milionů. „Na stavbu, jejíž součástí je navýšení počtu stání pro nákladní automobily o 107, je vydáno stavební povolení v právní moci,“ doplnil na síti X šéf ŘSD Radek Mátl.

Stavba by měla začít letos. Vedle nových stání pro kamiony, kterých bude ve výsledku na obou stranách 127, vznikne i například i nové zázemí pro řidiče v podobě mobiliáře, dětské hřiště nebo posilovna pod širým nebem.

„Pro zlepšení celkového vzhledu odpočívky a zlepšení mikroklima budou v odpočinkové zóně vysázeny stromy, stejně tak i v ostrůvcích mezi stáními. Odpočívky budou kompletně oploceny,“ doplňuje ŘSD ve svých materiálech.

Odpočívka vznikla v 70. letech spolu s dálnicí. Tendr na její modernizaci vypsalo ŘSD loni v polovině prosince. Kvůli dodatečným dotazů od stavebních firem byla uzávěrka pro podání nabídek několikrát posunuta.

Tagy D2 odpočívka Zeleňák ŘSD
18 komentářů