ŘSD varuje cyklisty, aby nejeli přes staveniště dálničního mostu. Objížďka vede po hlavní silnici

Zákaz vjezdu pro cyklisty u Napajedel. Foto: ŘSDZákaz vjezdu pro cyklisty u Napajedel. Foto: ŘSD

Podle ŘSD bude cyklostezka v příštích dnech zlikvidována.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vyzvalo cyklisty, aby respektovali zákaz vjezdu u stavby mostu přes řeku Moravu, který bude součástí dálnice D55 u Napajedel. Stavbou prochází páteřní cyklostezka, která je uzavřená. Podle ŘSD riskují lidé na kole zranění.

Ačkoliv je uzavřený úsek označen a vjezd do staveniště oddělen plotem, cyklisté tyto zákazy nerespektují. „Plot už několikrát odsunuli nebo úplně shodili na zem. Bohužel vstupem na staveniště jim hrozí nebezpeční vážného úrazu či smrti,“ vysvětlil koordinátor BOZP na stavbě Jiří Perďoch. Podle něj bude cyklostezka v tomto úseku v příštích dnech odtěžena. „Řidiči těžké techniky a jeřábů mohou cyklistu snadno přehlédnout a potom už chybí opravdu kousek k tragické události,“ dodal Perďoch.

Stavba mostu zabrala páteřní Moravskou cyklostezku na dva roky. Lidé musí kvůli stavbě dálnice jezdit na kole po vytížené silnici I/55. Objízdná trasa vede z Napajedel ulicí Dr. Beneše přes nový nadjezd nad dálnicí D55 a okružní křižovatku na silnici I/55, dále přes kvítkovickou křižovatku k nákupnímu centru Kaufland. Zde se cyklisté napojují na stávající cyklostezku. Uzavření cyklostezky kritizovala například starostka Otrokovic.

Dva roky bez vytížené cyklostezky. Objížďka mezi Napajedly a Otrokovicemi povede po hlavní silnici

U Napajedel vzniká jednopolový ocelový most přes řeku Moravu, další dílčí úsek dálnice D55. ŘSD tento most buduje v předstihu před dálničním úsekem mezi Napajedly a Babicemi, aby byl co nejdříve ukončen stav, kdy musí řidiči sjíždět z dálnice přes kruhový objezd u čerpací stanice, kde se zejména ve špičkových časech tvoří kolony. Nový most přes řeku Moravu bude zprovozněn v roce 2025.

Zákaz vjezdu pro cyklisty u Napajedel. Foto: ŘSDZákaz vjezdu pro cyklisty u Napajedel. Foto: ŘSDD55, most přes Moravu u Napajedel. Pramen: ŘSD
Tagy D55 D55 Napajedla -Babice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
79 komentářů